In 2024 maken ongeveer 16 kinderen en tieners deel uit van onze gemeente. Het onderwijs aan de jeugd is belangrijk. Wij vinden het fijn dat we hen op een manier die bij hun leeftijd past, hen mogen leiden naar de Here Jezus. Wie Hij is en elke dag zal zijn voor ons.

Tot 12 jaar
De jongere kinderen gaan eerst met de ouder(s) mee in de kerkzaal. De voorganger besteedt tijdens de dienst even aandacht aan de kinderen, gevolgd door een kinderlied. Daarna gaan de kinderen naar hun eigen ruimtes in het bijgebouw ‘De Ark’ (oppas voor de kinderen jonger dan 4 jaar, zondagsschool voor de kinderen in de basisschoolleeftijd).

 

Voor de zondagsschool gebruiken wij de methode ‘Vertel het maar.’ Die biedt voor verschillende leeftijdsgroepen een geschikte uitleg en verwerking van de Bijbelverhalen. De kinderen worden na de dienst weer door hun ouders opgehaald of komen dan zelf terug.


Tieners

Om de week, met uitzondering van de Kerst- en zomervakantie, is er in een aparte ruimte gedurende de ochtenddienst tienerdienst voor de jeugd van ongeveer 12 t/m 17 jaar. Op de andere zondagen zijn de tieners aanwezig in de gewone dienst.

 

Muzikaal talent
Er zijn ook kinderen en jongeren met muzikaal talent. De gemeente geniet ervan als er kinderen en wat oudere jeugd iets bijdragen aan de dienst, bijvoorbeeld door middel van muziek en/of zang. Op deze en op andere manieren proberen we als jonge en oudere gemeenteleden met elkaar in verbinding te komen en te blijven en samen gemeente van Jezus Christus te zijn.